Please assign a menu to the primary menu location under menu

Ogólna

Imbir na przeziębienie, rozgrzewkę i potencję

Imbir jest idealnym lekiem

Imbir pomaga pożegnać się z przeziębieniem oraz pożegnać zbędne kilogramy. Jest to rodzaj przyprawy oraz afrodyzjaku. Chętnie używany jest w krajach Azji. Kiedyś dodawano ją do ciastek, flaków, pasztetów i potraw z zająca. Korzeń imbiru tanieje, sprzedawany jest obecnie w różnych sklepach i chętnie kupowany przez osoby w różnym wieku.

Cudowny imbir - właściwości lecznicze i odchudzające imbiru

Imbir ma wiele zalet

Imbir posiada sporo zalet: ułatwia trawienie, łagodzi mdłości i wzmaga apetyt. Dlatego imbir jest zalecany osobom powracającym do zdrowia po ciężkiej chorobie. Łagodzi ból, a szczególnie kojąco działa na bóle miesiączkowe. Nieco imbiru wpływa na łagodzenie przeziębienia i redukowanie bólu mięśni, często występującego przy grypach oraz przeziębieniach. Ma sporo substancji przeciwzapalnych, działa także moczopędnie. Po zjedzeniu imbiru w ustach pozostaje przyjemny zapach. Osoby uczące się do egzaminów powinny brać imbir, aby zniwelować zmęczenie i zwiększyć koncentrację. Wystarczy dodać odrobinę imbiru do kawy lub herbaty. Dzięki imbirowi lepiej krąży krew, a organizm jest rozgrzany. Znane jest też działanie prowadzące do pobudzania organów płciowych. Warto dodać imbiru do mdłych zup oraz potraw z owoców morza. Jest to bardzo zdrowa przyprawa, jednak nie należy przesadzać z jej ilością, aby nie mieć rozstroju żołądka, bo taki efekt nikomu nie jest potrzebny.

Olej z imbiru przyspiesza spalanie tłuszczu oraz zwalcza cellulit, czyli brzydką skórkę pomarańczową. Wygładzające działanie imbiru znały już nasze babki i prababki. Imbir kandyzowany i marynowany jest idealnym dodatkiem do sushi, czyli orientalnego japońskiego dania z ryb. Zwolenników mają też napoje z dodatkiem imbiru, czyli wódka imbirowa oraz piwo imbirowe. Podsumowując, imbir niejedno ma imię, warto spróbować go i cieszyć się jego wyjątkowymi właściwościami. Należy jednak pamiętać, że imbiru nie wolno jeść kobietom w ciąży oraz matkom karmiącym.